Tuesday, February 9, 2010

3 miljoner såg Melodifestivalens första semifinal i Örnsköldsvik och då har man inte räknat med de som sett programmet i grannländerna och via webben. Ca 450.000 tittare valde att rösta. Media har mestadels lovordat den ena delen av programledartrion - Hollywood-hunken Dolph Lundgren. Det är intressant hur vindarna vänder. Ingen har varit speciellt intresserad av denna action-hjälte tidigare. Har man yttrat nåt så har det varit i nedlåtande ordalag eller så har det berört hans tidigare förhållande med sångerskan Grace Jones. Först vid uppnådd medelålder blir han alltså profet i eget land.

Nu närmar sig semifinal 2 i Sandviken och startfältet känns blekt men jag kan ha fel. Mina förhoppningar på bidragen och artisterna i Örnsköldsvik var höga och jag blev dessvärre besviken. Ingen av låtarna nådde upp till samma nivå som t.ex. bidragen i Danmark och på Island.

Det mest spännande med Sandviken blir att se hur det går för årets nykomling, Web-jokern, dvs. MiSt. MiSt består av Mia Terngård och Stefan Lebert och de backas upp av dansbandet Highlighs. Har ni sett TV-programmet Dansbandkampen så kanske ni vet vilka de är.

Kommer ni ihåg Azerbajdzjans låt i Moskva som framfördes av AySel och Arash? Deras bidrag ”Always” vari mångt och mycket en svenskproduktion och sångaren Arash är ju också svensk sedan barnsben. Även i år kommer landet att få svensk-hjälp av ett antal musiker- och näringslivstoppar. Bl.a. av Idol-jury-medlemmen Anders Bagge som ska producera den kommande vinnarens album. Enligt Aftonbladet ingår också ett ”träningsläger” på 6 veckor med sång- och danslektioner, medieträning och språkstudier i engelska. Finalen i Baku hålls den 25 februari. Jag håller tummarna för att det blir en vinst för landet i Oslo. En resa till Azerbajdzjan står högt på min önskelista.


(Källa/foto: Aftonbladet, TuneRights, EBU. Foto Arash&Lilian är taget av Roger)

0 Comments:

Post a Comment



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

FREE HOT BODYPAINTING | HOT GIRL GALERRY